Se dette nyhedsbrev i en browser

Destination Djursland - august 2017

Kære samarbejdspartner
 
Du får her et kort nyhedsbrev med info om:
  • Datoer for møder om markedsføring 2018 i turismepartnergrupper
  • Salg og booking af aktiviteter på natur-djursland.dk
  • Lokale fødevarer med skibe til Food Festival
  • LAG Småøerne
  • Debatmøde på Foodfestivalen

Markedsføring 2018

 
I forbindelse med igangsættelse af næste års markedsføringskampagne afholder Destination Djursland møder med attraktionsgruppen og campinggruppen.
På møderne præsenteres markedsføringsplanen 2018, dagsorden sendes ud særskilt i nærmeste fremtid.

Sæt kryds i kalenderen:
Campingmøde:
Torsdag den 14. september kl. 10-12
 
Attraktionsmøde:
Fredag den 15. september kl. 10-12
 
 
I år holder vi ikke turismestormøde ligesom de sidste par år.
Vi planlægger desudover at afholde møder for private udlejere, indkaldelse sendes i særskilt mail.
Skulle der være øvrige faggrupper der ønsker at holde fællesmøde, så ret henvendelse til Tine Hinrichsen.

Salg og booking af naturaktiviteter

På siden www.natur-djursland.dk kan både turister og lokale booke aktiviteter på Djursland. Det kan fx være guidede vandreture, sejl- og busture, madlavning i naturen eller noget helt andet.
Siden vækster fortsat, og der er indtil videre solgt for mere her midt august i år kontra hele år 2016. Dog er det også sådan, at højsæsonen ebber ud, hvilket også betyder, der er færre aktiviteter på bookingportalen. 
Brug natur-djursland.dk
Vi opfordrer derfor aktørerne til fortsat at bruge natur-djursland.dk for at synliggøre og sælge aktiviteter i sensommeren og efteråret. Det er for indeværende gratis at udbyde ture på www.natur-djursland.dk, såfremt man deltager i hvervekampagnen.

Hjælp at hente
Hvis man ikke kender systemet, og man som partner har en spændende aktivitet, som turister eller lokale kunne have interesse i, kan man benytte sig af formularen på turismepartner.dk. Når vi har modtaget informationerne, uploader vi aktiviteten på siden. Det er naturligvis også muligt at få en grundig gennemgang i systemet, såman selv kan navigere rundt i det. Du er velkommen til at kontakte Janni på tlf. 8752 1809 eller e-mail for at høre nærmere.
 
Vi optimerer løbende systemet, når vi øjner mulighed for forbedring. Fx er sidens udseende blevet ændret i takt med, vi forsøger at tilpasse os ønskerne fra både gæster og aktører.

Godt at vide omkring årets gæster på www.natur-djursland.dk
- Gæsterne har i 2017 i høj grad booket lige før arrangementets start – især hvis turen har været afhængig af vind og vejr.
- Gæsterne er opmærksomme på titler og tekster. Lav derfor en spændende tekst, men husk også at anføre alt det praktiske, såsom nødvendigheden i at medbringe madpakke eller at have gode sko på.

Vi oplevede i år, at turen med veteranskibet Skødhoved med navnet ’Sælsafari’ solgte enormt godt - Nationalpark Mols Bjerge havde gjort sig en del tanker ift. titlen på aktiviteten. Belægningen på sælsafarituren set over hele sæsonen har været 90% med nogle helt udsolgte ture. I alt har 338 personer været på sælsafari på Kalø Vig.
- Gæsterne skal først og fremmest have kendskab til de forskellige aktiviteter. Turene der sælger allerbedst er dermed de aktiviteter, der har været på hjemmesiden længe. Dertil kommer naturligvis, at egen markedsføring af aktiviteterne også er af en vis betydning. De bedst sælgende ture i år har været ture med Nationalparkbussen samt sejlads med Veteranskibet Skødshoved.

Lokalefødevarer med skib fra Djursland til Food Festival i Aarhus

Lørdag den 2. september sejler to skibe med købmand René Povlsen i spidsen fra Skødshoved med ombord er borgmester Claus Wistoft. Kursen er lagt mod Foodfestivalen i Aahus og skibene er lastet med lokale fødevarer for at promovere Djursland og de lokale fødevareleverandører og -producenter.
 
Skibet sejler kl. 9 og ankommer til Marselisborg havn ca. kl. 11.30. Herfra transporteres de lokale lækkerier videre i hestevogn til Food Festivalen med ankomst ca. kl. 12.15. Udover at sætte fokus på fødevarer fra Djursland handler eventen også om at fortælle historien om hvordan man i gamle dage også leverede varer til Aarhus.
 
I lasten på ”Skødshoved” ligger mjød fra Mjødgaard, hampeprodukter fra Møllerup Gods, æblemost fra Mariendal Mosteri, gedeis fra Lille Raneladegaard, tangprodukter fra Nordisk Tang, vin fra Andersen Winery, kødprodukter af Nationalpark Mols Bjerge skovkvæg fra Meny Rønde og kaffe fra Mols Kafferisteri. Alle produkter kan smages og købes på Djurslandsstanden.
 

Anholt: Synlighed og sæsonudvidelse - projektmidler fra LAG Småøerne

Projektet ”Anholt: Synlighed og sæsonudvidelse” har fokus på erhvervs- og turismeudvikling på Anholt. Destination Djursland samler og fokuserer idé, mål og aktiviteter sammen med en række kræfter på øen. Anholts enestående natur og særlige ø-stemning med sin øde og unikke beliggenhed som et paradis midt i Kattegat kommunikeres til udvalgte målgrupper. Internt i virksomhederne vil der blive arbejdet med kompetenceudvikling omkring markedsføring og digitale platforme.
 
 
Destination Djursland har siden januar 2015 haft opgaven med gæsteservice og turismeudvikling på Anholt. Det er ambitionen at skabe en positiv udvikling drevet af Destination Djursland, herunder Anholt Turistkontor i samarbejde med turistvirksomheder på Anholt.
 

Debat om fremtidens fødevarejobs på FOOD Festival 2017

Business Region Aarhus inviterer under overskriften ”Fødevareerhverv i verdensklasse - også i fremtiden?” til erhvervspolitisk debat på Food Festival 2017. Journalist Mette Vibe Utzon leder slagets gang, når et panel giver deres bud på, hvad der skal til for, at fødevarebranchen kan fastholde sin stærke position og udvide deres markedsandele. Tilmelding
 
Frameld dig dette nyhedsbrev